Beukenhof

Luxueus leven in het hart van Oostduinkerke.

Contacteer ons

Onze medewerkers staan voor u klaar.
Aarzel niet om ons te contacteren.

Stuur een e-mail
Print pagina
E-mail een vriend

Droomt u van een comfortabel leven aan zee? Dan is Beukenhof uw ideale nieuwe thuis. De hypermoderne en luxueuze assistentiewoningen zijn uitgerust met een binnenzwembad met wellness, een restaurant en een prachtig privé-park. Toch ligt de residentie pal in het centrum van Oostduinkerke, vlakbij Golf Ter Hille en op een boogscheut van de zee. Comfort en luxe in het groen, en toch alles bij de hand: Beukenhof combineert het beste van drie werelden.

Topligging in het centrum van Oostduinkerke
Op een boogscheut van strand en zee, vlakbij Golf Ter Hille
Volwaardige spa met binnenzwembad, stoombad en sauna
Privé-restaurant met zonneterras
Zee en wandeldijk
Restaurant / bars
Sport / recreatiegebied
Kunst & beleving
Ontspanning
Transport
Shoppen
Winkels en kruidenierszaken
Pretparken

Over deze buurt

Oostduinkerke

Volgens de buurtbewoners

Oostduinkerke is een charmant vissersdorp, met uitgestrekte stranden en een hart voor zijn rijke visserijgeschiedenis. Hier voelt iedereen zich thuis. Sportievelingen komen van heinde en verre voor de jaarlijkse internationale zeilwagenwedstrijd. Vele artiesten en intellectuelen beschouwen deze badplaats als hun tweede thuis. Gezinnen brengen hier hun zomers door. In Oostduinkerke vindt u rust en ruimte, winkels en cultuur, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Geschiedenis

In 1135 is Oostduinkerke ontstaan als zelfstandige parochie, toen nog ‘Duna Capella’ genaamd. Vanaf 1246 raakt de naam "Ostdunckercka" in gebruik, om het onderscheid te maken met Duinkerke in Frankrijk. Tot in de 18de eeuw was Oostduinkerke een echt landbouwdorp. Pas in 1900 werd het een vissersdorp waar de grote meerderheid van de bewoners leefde van kustvisserij, Ijslandvaart en garnaalvisserij te paard. In diezelfde periode ontving het dorp ook de eerste toeristen en werd Oostduinkerke-bad ontwikkeld. Oostduinkerke heeft altijd kunstenaars aangetrokken, waaronder Louis Artan, Piet Verhaert, Robert Boudry en Felix Timmermans.

Interessante locaties

Wie Oostduinkerke zegt, zegt garnaalvissers, de stoere mannen te paard die nog op traditionele wijze vissen naar garnalen. De paardenvisserij gaat al zo’n vijfhonderd jaar terug in de tijd, maar Oostduinkerke is de enige plaats ter wereld die deze traditie nog hooghoudt. Dat leverde de badplaats een welverdiende plaats op in de Unesco-werelderfgoedlijst.
Het zandstrand van Oostduinkerke is bij laagtij bijna één kilometer breed en strekt helemaal tot aan het Franse Duinkerke, over een lengte van dertig kilometer. Het weidse strand en het omvangrijke, beschermde duinenlandschap maken van Oostduinkerke een geliefde bestemming voor wandelaars, gezinnen en sportievelingen.

Locatie

Beukenhof ligt op een absolute droomlocatie: pal in het centrum van Oostduinkerke, vlakbij het strand en op een boogscheut van Golf Ter Hille. Winkels en terrasjes liggen om de hoek, maar eens in het uitgestrekte domein, komt u thuis in een oase van rust. De assistentie-appartementen worden omzoomd door een prachtige parktuin met wandelpad en idyllische verscholen hoekjes en bankjes.

Shoppen

De Zeelaan in Koksijde-Oostduinkerke staat garant voor uren winkelplezier. Zelfs op zondag. Met de vele chique boetieks, gezellige terrasjes en heerlijke eetgelegenheden is deze winkelstraat de perfecte locatie voor een middagje shoppen. En wat meer is: u hoeft er maar de deur van uw nieuwe thuis voor uit te stappen. De Zeelaan ligt letterlijk om de hoek van Beukenhof.

Eten

Gastronomen en levensgenieters kunnen hun hart ophalen in Oostduinkerke. Van de beroemde garnaalkroketten tot een exquis vijfgangenmenu, hier vindt u de keuken die u past, voor het budget dat u verkiest. Van een gezellig eetcafé met een rijke selectie aan streekbieren, tot een exclusief sterrenrestaurant. Smakelijk!

Contact

Bent u geïnteresseerd in een Meridia-appartement? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend bezoek. Contacteer ons via onderstaand formulier, of bel ons op +32 (0)3 376 20 06